Filmările 360 panoramice tur virtual Timișoara
Filmările 360 panoramice tur virtual Timișoara, cunoscute și sub denumirea de videoclipuri imersive sunt înregistrări video în care o vizualizare în fiecare direcție este înregistrată în același timp.
În timpul redării pe ecranul plat normal, privitorul controlează direcția de vizualizare, precum o panoramă. Pot fi, de asemenea, redate pe un display sau proiectoare dispuse într-o sferă sau o parte a unei sfere. Filmările sferice panoramice tip tur virtual sunt de obicei înregistrate folosind fie o platformă specială de mai multe camere foto. Fie folosind o cameră dedicată care conține mai multe lentile. Filmând unghiuri suprapuse simultan. Această înregistrare separată este contopită într-o piesă video sferică. Culoarea și contrastul fiecărei fotografii sunt calibrate pentru a fi în concordanță cu celelalte, rezultând o filmare sferică panoramică unitară.
Filmările 360 panoramice tur virtual Timișoara
Sunt vizualizate de obicei prin computere personale, dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-uri sau afișaje dedicate montate pe cap. Utilizatorii pot face panoramă în jurul videoclipului dând clic și glisând. Pe smartphone-uri, senzori interni, cum ar fi giroscopul, pot fi de asemenea folosiți pentru a realiza filmări sferice panoramice tip tur virtual. Profitând de acest comportament, carcasele în stil stereoscop pentru smartphone-uri (precum vizualizatorii Google Cardboard și Samsung Gear VR). Pot fi utilizate pentru a vizualiza filmările sferice panoramice tip tur virtual într-un format imersiv similar realității virtuale. Ecranul telefonului este vizualizat prin lentile spre deosebire de seturile de cască cu realitate virtuală care conțin afișaje dedicate.
Creațiile video de tip 360 sau tur virtual
Pot fi vizualizate în diferite medii online. În martie 2015, YouTube a lansat asistență pentru publicarea și vizualizarea videoclipurilor în 360 de grade, cu redare pe site-ul său web și în aplicațiile sale mobile Android. Compania mamă Google a anunțat, de asemenea, că va colabora cu producătorii de aparate de fotografiat pentru a facilita încărcarea filmările sferice panoramice tip tur virtual înregistrat pe YouTube. Facebook (compania-mamă a producătorului de căști VR Oculus VR) a urmat exemplul prin adăugarea de asistență pentru filmările sferice panoramice tip tur virtual, în septembrie 2015 și, ulterior, a prezentat modele de referință pentru sistemele proprii de camere de 360 de grade, cunoscute sub numele de Facebook Surround 360.