Fotografia corporate / business își găsește aplicație în următoarele tipuri de situații:
- Conferințe și evenimente de firmă. Marile companii organizează tot timpul evenimente, conferințe sau team-building-uri. Astfel de evenimente sunt documentate de marile companii, iar fotografiile rezultate sunt folosite în revistele interne, newsletter sau website.
- Târguri și congrese. Sunt evenimente unde mai multe companii din aceeași industrie se întâlnesc pentru a disemina informații, experiență și produsele create. La fel ca în cazul conferințelor, fotografia poate fi folosită pentru a documenta evenimentele.
- E-learning și e-traiding. Mai toate companiile au diferite forme de training pentru angajați. Fotografiile pot fi folosite pentru a face materialele de training mai explicite și mai atractive.
- Materiale de marketing. Acestea pot include totul de la fotografii cu clienți care folosesc produsele sau serviciile companiei respective, la fotografii cu spațiile de muncă din cadru companiei sau imagini care să transmită ceva despre cultura companiei respective.
- Portrete corporate. Multe companii realizează fotografii cu angajații, realizate în același stil. Sunt folosite pentru website-uri, social media sau diverse publicații. Sunt folositoare pentru ca asociază unei funcții sau nume, o figură umana, astfel încât clienții sau partenerii sa facă mai ușor o legătură.
- Sediul companiei. Atât fotografiile realizate la exterior, dar și cele realizate la interior, sunt importante pentru a prezenta mediul de muncă, birourile sau liniile de producție.
Prin urmare, se poate trage concluzia ca fotografia corporate sau business nu reprezintă un stil sau un gen anume de fotografie. Cuprinde mai multe genuri fotografice precum fotografia de portret, arhitectură sau imobiliare, documentară etc. Scopul general rămâne însă același: de a susține imaginea și interesele clienților pentru care fotografiile sunt realizate.