Fotografie culinară / Food Photography

SUNTEM CREATIVI INOVATIVI DEDICATI

Fotografia culinară a devenit relativ recent un fenomen. Datorită rețelelor de socializare fotografiile reprezentând mâncare au devenit tot mai populare. Dar ce este fotografia de culinara? Este un tip de fotografie comercială care are drept scop să creeze fotografii cât mai reușite ale unei anumite mâncări. Realizarea unei fotografii de produs reușite este de multe ori rezultatul unei colaborări eficiente între un fotograf, un stilist și un director de imagine.

Fotografia de produs cere determinare și înțelegerea caracteristicilor fiecărui produs culinar fotografiat. Există diferențe în felul cum produsele fotografiate reacționează la căldură, la trecerea timpului sau cum reflectă lumina. Organizarea minuțioasă este răspunsul în a crea o fotografie reușită.

Există mai multe tipuri de fotografie culinara de produs:

  • Fotografia pentru ambalaje. Este cel mai tehnic tip de fotografie culinară. Produsul trebuie reprezentat în cea mai bună lumină posibil. De vreme ce fotografia este pentru ambalajul unui produs, aceasta ar trebui să reprezinte ce se află în interior și nimic mai mult. Culoarea și numărul produselor din ambalaj trebuie să fie exacte. Iluminarea este uniformă pentru a reda detaliile produsului.
  • Fotografia publicitară. Folosită nu doar pentru meniuri, dar și pentru broșuri sau panouri publicitare. Datorită faptului că uneori poate fi reprodusă la dimensiuni mari, fotografia pentru publicitate trebuie realizată cu aparate foto ce captează imagini la rezoluție ridicată. Reproducerea produselor respectă cerințele impuse de un director artistic.
  • Fotografia editorială. Oferă un grad mai mare de libertate fotografului și stilistului. Scopul final este acela de a crea o imagine frumoasă, prin urmare nu există limitări creative.
  • Fotografia rețetelor culinare. Este cel mai comun tip de fotografie, fiind o reprezentare a unui fel de mâncare. Se fac pentru o carte de bucate, restaurante meniuri, rețelele de socializare și website-uri.
  • Fotografie de stock. Folosită pentru a crea imagini ce vor fi postate pe site-urile de stoc.
  • Fotografia pentru site-uri web și bloguri. Este asemănătoare cu fotografia editorială. Poate fi însă realizată și de amatori, fără a fi nevoie de recuzită prea multă. De obicei se face cu lumină naturală.

De ce ai nevoie de fotografii profesionale?

Fiecare produs culinar prezentat în cadrul unei fotografii creative și unice va determina clienții să-l comande. 

CONVERSIE

Statisticile spun că 75% dintre consumatori sunt determinați să cumpere un produs datorită fotografiilor cu acesta, implicit și rata de conversie v-a crește!

IMPACT

Câștigă teren față de concurență. Un conținut vizual îți va crește numărul de vizitatori cu până la 94%. Mai mulți vizitatori înseamnă mai mulți potențiali cumpărători.

NOTORIETATE

Cercetările au demonstrat ca 65% din populația lumii este vizuală. Imaginea produselor tale îți va crește notorietatea de band și va crea un impact mult mai pozitiv.

ÎNCREDERE

Așa cum aspectul preparatului sau al produsului este important, prezentarea acestuia  în cadrul unei fotografii profesionale îți va crește credibilitatea față de client. 

Servicii fotografie culinara

Vrei să vezi ce facem?

Te ajutăm să fi diferit în domeniul în care activează afacerea ta. Fotografiile noastre pentru produse culinare le vor prezenta clienților imagini de calitate, și originale care vor evidenția aspectul delicios al preparatului sau produsului tău. Afacerea ta merită să treacă la următorul nivel, dar mai ales să capete valoarea necesară de brand într-un mod unic și convingător. 

De ce să alegi serviciile noastre?

Pentru ca fotografiile noastre iți vor creste rata de conversie și vei câștiga:

TIMP

Lăsând problema fotografiilor de produs în mâinile noastre, tu ai timp să te ocupi de afacerea ta și strategiile de vânzări. Vei putea face următorii pași pentru în creșterea vânzărilor.

BANI

Economisești bani prin externalizarea acestor servicii și nu vei fi nevoit să investești în echipamente foto profesionale. Noi îți realizăm fotografii care să-ți crească rata de conversie.

EXPERIENȚĂ

Cunoștințele noastre și tot ce îți vom spune noi despre secretul fotografiilor de produs te vor ajuta să câștigi experiență în modul în care vei prezenta și vinde produsele.

Ai nevoie de fotografii culinare pentru restaurantul sau compania ta?

Telefon:

0721 758 558

WhatsApp

0721 758 558

Email

office@vivoproduction.ro

Adresă

Timișoara, România

Scroll to Top