Transmisiunile video online in direct

Transmisiunile video online in direct se referă la media înregistrată și transmisă în timp real. 

Deoarece „streaming” se poate referi la orice media livrată și redată simultan, fără a fi nevoie de un fișier descărcat complet. Spre deosebire de  media non-live, cum ar fi video la cerere, Vlog-uri și videoclipuri YouTube sunt transmise în mod tehnic, dar nu transmite în direct. Live streaming-urile  cuprind o mare varietate de subiecte. De la social media la jocuri video până la sporturi profesionale. Platforme precum Facebook Live, Youtube Live sau Periscope,  sunt cele mai folosite pentru acest tip de aplicație.

Serviciile de transmisie au fost susținute de diverse platforme. Facebook a introdus un serviciu de streaming video, Facebook Watch pentru în august 2016. Facebook Watch este un serviciu video la cerere care permite utilizatorilor să partajeze transmisiunile video online in direct. Permite oamenilor să își încarce videoclipurile care acoperă o gamă largă de subiecte, inclusiv comedie originală, dramă și programare de știri. Facebook Live permite utilizatorilor Facebook să includă propriile „reacții” atunci când cineva transmite. Unul dintre motivele pentru care Facebook Watch are atât de succes este acela că conținutul este recomandat utilizatorilor pe baza unor algoritmi care determină ceea ce utilizatorul ar dori cel mai mult să urmărească. 

Transmisiunile video online in direct

Live streaming-urile au primit și suportul Youtube sau Twitter. Acesta a fost achiziționat de Google în 2006, și a anunțat ulterior aplicația de streaming în direct. La fel ca Periscope (ce este deținut de Twitter), utilizatorii pot să comenteze transmisia. Spre deosebire de Periscope, fluxurile live pe YouTube pot fi salvate și orice utilizator le poate accesa prin intermediul aplicației.  YouTube a declarat că transmisia live oferă creatorilor posibilitatea de a „crea de fapt o conexiune mai intimă cu fanii lor. În martie 2015, Twitter a lansat o aplicație de streaming numită Periscope. În mod normal, utilizatorii vor vedea un hyperlink atașat la transmisia lor, direcționând oamenii către o nouă filă. Folosind Periscope, videoclipurile apar live pe cronologie.

Scroll to Top